Vikingpad 28, 1034VG amsterdam
+31 6 41034843

Burn-out traject met paardencoaching

x

Het traject bestaat uit 5 tot 10 coaching sessies bij de paarden. Tussen elke sessie zullen er gemiddeld 2 weken zitten. In het begin gaan we bezig met wat je nodig hebt om lichamelijk weer tot rust te komen. Je leert hoe je jouw autonome (automatische) zenuwstelsel weer kalmeert. Paarden zijn daar ideale hulpbronnen bij. Zij spiegelen jouw innerlijke onrust en helpen je om rustig te worden. Daarnaast kijken we ook welke keuzes nu goed voor jou zijn en welke niet. En wat jij nodig hebt in het dagelijkse leven om de batterij weer op te laden.

Vervolgens gaan we onderzoeken welke stresssignalen jouw lichaam allemaal geeft en hoe je deze burn-out hebt opgelopen. Een burn-out is een teken van jouw lichaam dat jouw leven op deze manier niet door kan gaan. Wat moet er veranderen in jouw leven? Hoe kan jij beter voor jezelf zorgen? De paarden reageren hierbij op jouw innerlijke overtuigingen en keuzes. Hierdoor kom je snel tot de kern van het probleem.

 

Het kan zijn dat er onverwerkte herinneringen of trauma’s naar voren komen tijdens het terugkijken naar het ontstaan van de burn-out. Hier zullen we dan ook zeker aandacht aan besteden, want dit is vaak de bron van het ontstaan van een burn-out. Door traumaverwerking met paarden ontstaat er weer rust in jouw zenuwstelsel, zodat jouw lichaam zichzelf weer kan gaan herstellen.

We sluiten af met het oefenen met de paarden van jouw nieuwe levensstijl, zodat je niet meteen weer in je oude patronen terugvalt als je weer gaat werken. Hierdoor ontstaan er nieuwe pathways in de hersenen, die uiteindelijk zorgen voor een nieuwe manier van leven.

 

In het kort: 

  • Een burn-out is een gevolg van langdurige, emotionele overbelasting en stress.
  • Symptomen van een burn-out zijn fysieke uitputting, verhoogde sensitiviteit, emotionele buien en verminderde persoonlijke bekwaamheid.
  • Bij een burn-out ben je langere tijd over je grenzen heen gegaan, terwijl als je overspannen bent dit meestal een kort termijnoorzaak heeft.
  • Iedereen kan een burn-out krijgen.
  • Paarden coaching als behandeling van burn-out.
  • Een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning, ritme en regelmaat dragen bij aan een ontspannen leven en helpen klachten verminderen.