Vikingpad 28, 1034VG amsterdam
+31 6 41034843

Teambuilding met Paarden

x

Een goed functionerend en gemotiveerd team draagt bij aan betere bedrijfsresultaten. Daarnaast werkt een team het beste als iedereen zijn rol en plaats weet. Daarom besteden paarden in de kudde veel tijd aan het bepalen van de rangorde.

Tijdens de Teambuilding-Workshop met paarden worden paarden ingezet om de groep inzicht te geven. Met zijn gedrag als reactie op de deelnemers, geeft een paard waardevolle inzichten in groepsrollen, leiderschap en teamwork.

In het communiceren met paarden hebben wij als uitgangspunten: vertrouwen en hiërarchie in het samen zijn met het paard en dat alles wat je doet in houding, beweging en gebaren, informatie is. Je word je dus heel goed bewust van je (non-verbale) communicatie!

Het effectief en doelgericht communiceren start met het daadwerkelijk maken van oprecht contact met het paard. Dit lukt alleen als je zelf contact hebt met je eigen gevoel. Het contact is er vanuit leiderschap. Leiderschap betekent in deze context: doelgericht zijn en initiatief nemen. Er zal vervolgens een natuurlijke hiërarchie ontstaan waarbij het paard jouw leiderschap aanvaart vanuit vrije wil en vanuit de behoefte voor veiligheid en de wens het plezierig te hebben.

In je eigen werkomgeving is het paard dus uitstekend te vervangen door jouw team!

Teambuilding met Paarden in de praktijk

Aanleidingen voor een Teambuilding-workshop met paarden:

  • Staan alle neuzen dezelfde kant op?
  • Is er een gezamenlijk en/of een persoonlijk doel?
  • Welke kwaliteiten voeg jij toe als lid van het team?
  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe erken en waardeer jij je collega’s?
  • Wat is jouw rol binnen het team?

De Teambuilding-Workshop met Paarden is tevens bijzonder geschikt als inspirerend bedrijfsuitje.

Meer informatie over Teambuilding met Paarden?
Neemt u gerust contact met ons op